Acasa > Retete Culinare > Deserturi > Prajitura cu mere ca la mama acasa



Prajitura cu mere ca la mama acasa

Din cand in cand sigur ti se face pofta de ceva dulce… Dieta insa nu iti permite asemenea abateri, dar decat sa iti cumperi dulciuri din comert, afla ca e mai bine sa pregatesti chiar tu o prajitura delicioasa.

Iar pentru ca aceasta sa nu iti afecteze foarte tare silueta, poti alege sa inlocuiesti zaharul cu xilitol sau alti indulcitori si sa reduci portiile. Te poti bucura din cand in cand si de o asemenea reteta, insa nu trebuie sa exagerezi.

Astazi iti propunem doua retete de prajituri usor de facut si cu ingrediente pe care oricine le are la indemana: o prajitura simpla cu mere si o crema de ciocolata.

Reteta de prajitura cu mere

Una dintre prajiturile de baza si printre cele mai simplu de facut este prajitura cu mere. In plus, merele nu contin foarte multe calorii, valoarea energetica fiind data de celelalte ingrediente.

Pentru blatul prajiturii cu mere aveti nevoie de:

  • 500 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 50 de grame de unt
  • 3 linguri smantana

Pentru umplutura veti folosi:

Un kilogram de mere

  • 5 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de griş

Modul de pregatire:

Din ingredientele pentru blat se face o coca ce se va framanta bine. Daca aveti, puteti inlocui untul cu untura – prajitura va iesi mai frageda. Dupa ce o framantati, impartiti coca in doua parti egale: asezati una dintre ele pe tava, pe cealalta urmand sa o adaugati peste umplutura.

Pentru umplutura, va trebui sa spalati merele, sa le curatati si sa le razuiti pe razatoarea mare. Dupa ce ati scurs zeama, le veti amesteca cu zaharul, scortisoara si cele 2 linguri de griş (care vor absorbi restul de zeama de mere). Se adauga cea de-a doua foaie si se pune prajitura la cuptor.

Reteta de crema de ciocolata

Aceasta crema se prepara in general pentru un tort, insa pentru a mai reduce din numarul caloriilor o puteti savura cu cateva visine deasupra si o lingura de frisca.

Iata si ingredientele de care avem nevoie pentru prepararea ei:

  • 400 gr. ciocolata
  • 400 ml. smantana lichida (pentru prajituri)
  • 200 ml. frisca (puteti folosi Hulala sau orice frisca din comert)
  • un de gelatina granule

Smantana se amesteca cu ciocolata rasa sau taiata in prealabil in bucati. Se pune intr-o craticioara la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata. Aveti grija ca nu trebuie sa fierbeti. Topiti gelatina conform indicatiilor si amestecati-o cu crema de smantana cu ciocolata. Cand crema s-a mai racit, amestecati-o usor si cu frisca batuta (care nu trebuie sa fie foarte rece, ci la temperatura camerei) si dati pentru cateva ore la frigider.

Serviti cu cateva visine deasupra. E delicioasa!

Atentie insa, nu mai mult de o portie mica! Este un dulce care contine totusi destule calorii, asa ca trebuie consumat ocazional si in cantitati rezonabile. Pofta buna!

Fii sociabil
3
facebook
Da o nota acestui articol:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
nota obtinuta 4.00 din 5
(1 voturi)
Loading ... Loading ...

Nici un comentariu inca.

Lasa un raspuns

Mesaj