Calculator al procentului de grasime din organism

CALCULATOR GRASIME

  

  
 
Masuratori exfoliere - Barbati
 
 
 
Exfoliere barbati- Femei
 
 
 

Calculeaza
REZULTATE


Acest calculator iti permite sa afli procentul de grasime din organismul tau, dar si cantitatea de grasime pe care o ai.

Va trebui sa introduci o serie de indicatori, precum varsta, greutatea si grosimea taliei. Iti propunem doua metode de calcul, una intuitiva, in care iti calculam o medie bazata pe parametrii de mai sus, si una mai avansata, bazata pe grosimea stratului de grasime de pe brate si din jurul abdomenului.

Trebuie sa stii ca testul bazat pe grosimea stratului de grasime, desi aproximativ, este unul dintre cele mai simple modalitati de a afla care este cantitatea de grasime din corpul tau.

De ce este cantitatea de grasime un indicator important

Ei bine, cantitatea de grasime din organism este un indicator important asupra starii sale generale, poate la fel de important decat greutatea in sine. Cunoasterea acesteia ne ofera o indicatie asupra compozitiei corpului – cantitatea de muschi si grasime.

Acest indicator este considerat unul superior celui al greutatii pentru determinarea starii de sanatate a unei persoane.

Trebuie sa stii ca grasimea corporala este depozitata in trei locuri distincte:

  • Grasimea de sub piele, sau subcutanata
  • Grasimea ce inconjoara organele interne
  • Grasimea din interiorul tesutului muscular, sau submusculara

Acest calculator va folosi ca parametru grasimea de sub piele. Va trebui sa masori cati centimetri de grasime se afla in partea superioara a bratului si in jurul abdomenului, pentru ca aceasta valoare, impreuna cu varsta si greutatea actuala sa ne permita determinarea procentului de grasime din organismul tau, dar si cantitatea de grasime (in kilograme) si de tesut slab.

Vei avea un indicator in plus, important, asupra starii tale de sanatate.

Foloseste calculatoarele si informatiile noastre

In afara de calculatorul cantitatii de grasime din corp, iti punem la dispozitie si alte calculatoare care iti indica greutatea ideala sau durata regimului de slabire in functie de deficitul caloric zilnic.

Stabileste-ti in paralel un regim de viata sanatos, in care sa ai 3 mese si 2 gustari in fiecare zi, cu diminuarea cantitatilor, dar si a glucidelor si grasimilor prezente in alimentatia ta. Foarte important pentru reducerea cantitatii de grasime din corp este sportul.

Alege o forma de miscare care iti place si care iti este la indemana. Nu trebuie sa alergi la maraton sau sa practici vreun sport de performanta : trebuie doar sa te misti, consumand in acest fel calorii. Si in aceasta privinta avem un calculator care te poate ajuta, cel care iti indica ce calorii se consuma odata cu practicarea celor mai cunoscute sporturi.

Cere si ajutor specializat daca simti ca nu iti sunt de ajuns toate informatiile si nu reusesti sa slabesti : un antrenor personal sau un medic nutritionist vor sti sa te motiveze si sa te conduca mai repede catre succes.

Nu uita insa, totul depinde de tine : de vointa si de motivatia ta, de felul in care vei reusi sa tii un regim hipocaloric si sa ai un program de sport pe care sa il respecti.

Fii sociabil
3
facebook
Da o nota acestui articol:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
nota obtinuta 4.50 din 5
(8 voturi)
Loading ... Loading ...

Nici un comentariu inca.

Lasa un raspuns

Mesaj